Isshow

Isshow

Lidköpings konståkningsklubb arrangerar varje år en lördag i slutet av säsongen i mars en isshow. Två föreställningar ges under dagen. I isshowen medverkar klubbens alla åkare, allt från de minsta i skridskoskolan till våra Elit-åkare. Showen brukar vara mycket välbesökt och uppskattad och under dagen genomförs två föreställningar, som vardera är cirka två timmar lång.


Mer info för åkare och föräldrar kommer när vi närmar oss Isshowen 😍


Allmän information

De olika grupperna tränar på sina nummer under säsong på ordinarie träningstid, mest intensivast efter jul. En del av träningen förläggs också utanför isen för att stegen skall kunna övas in.


Hur många nummer som respektive grupp får samt vilka åkare som kör solo beslutas av styrelsen tillsammans med huvudtränare och isshowsansvarig på höstkanten. Detta varierar från år till år beroende på antalet grupper och antalet åkare. Information kring detta kommer sedan att läggas ut på hemsidan.


Dagen före showen genomförs ett genrep i ishallen, då alla grupper medverkar. På lördagen genomförs ett kortare genrep, då medverkar dock inte de minsta barnen i skridskoskolan och konståkningsskolan. Dagen blir lång ändå.


För att showen överhuvudtaget skall kunna genomföras behövs hjälp från alla föräldrar den här dagen. Ansvarsområden varierar, men i huvudsak handlar det bland annat om att bemanna kiosk och kioskvagn, sälja lotter, stå i entrén och hjälpa konståkarna vid klädbyten i omklädningsrummen. Dagen blir lång. Vi drar igång med förberedelser på förmiddagen och är inte klara förrän framåt kvällen. Ett arbetsschema delas ut till berörda föräldrar någon vecka innan showen.


En isshowskommitté har ansvar för showens innehåll samt kläder och musik. De börjar sitt arbete redan på hösten för att ta fram nummer och bestämmer kläder, rekvisita och musik till alla grupper. En hel del kläder finns redan uppsydda, men varje år är det alltid något nytt som behöver sys upp. Som förälder syr du kläder till ditt barn, men det brukar inte vara något problem eftersom det alltid finns kunniga ”sömmerskor” att fråga om råd.


Isshowen brukar vara en höjdpunkt för våra barn och ungdomar och en rolig avslutning på en annars intensiv skridskosäsong. Eftersom åkarna tävlar individuellt under säsongen blir isshowen ett gemensamt mål som de alla har att se fram emot.


Isshowen 2022 - Favourites on ice: