Utbildning

Utbildning

Instruktörsutbildningar

Om du vill bli hjälptränare måste du vara 13 år gammal. Det behövs alltid många som kan ställa upp särskilt i skridskoskolan.
På det viset kan du prova om det är ett roligt uppdrag.


Om du sedan tycker att det är det, får du tidigast året du fyller 14 år börja gå en tränarutbildning GRUND som betalas själv.
Vid behov sponsrar klubben även denne utbildning. Utbildningar arrangeras i regionen.


Som tränare måste man "auskultera" ett visst antal timmar. Det betyder att man gå bredvid och lär sig i praktiken av erfarna tränare.


Steg 1A och B brukar klubben betala. Ansök gärna. Behovet prövas.


Steg 2A och B är mer avancerad och man måste då själv visa upp en viss testnivå. Även erfarenhet av din "tränarvåna" ingår i prövningen. Betalas av klubben.


För att påbörja utbildning så vill vi att man ska ha i tanken att jobba för vår klubb i minst två år men gärna längre såklart.


Västergötlands Konståkningsförbundet publiceras datum för utbildningarna.


Vill du bli domare?

Har du fyllt 15år och är eller har varit aktiv konståkare? Då kanske du är redo för att gå domareutbildning steg 1.


Vår klubb uppmuntrar till denna utbildning. Som åkare lär man sig mycket om bedömningssystemet och "tänket". Hör med klubben som kan ta över utbildningskostnader. Kost och logi står domareleven själv för.


Efter genomförd utbildning får man gå två godkända auskulteringar (dvs sitter som provdomare). Sedan får man döma sjärntävlingar. Även klubbtävlingar, men man får ej vara skjiljedomare än efter steg 1.


Som domare måste du tillhöra och vara medlem i en klubb. Då tas du upp i listan för domare som kan få förfrågan för uppdrag enligt utbildningsnivå.


Domareutbildning steg 2 kan man sedan gå via svenska konståknings förbundet.

Se på skatesweden.se - centrala utbildningar - studieplan "domare"


Välkommen med din intresseanmälan till lkk@lidkopingskk.se